Kireçlenme, kemiklerin ucunda alan yer kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye esaslayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha şu denli görülür. Hassaten bati yüklük çekmek kabilinden dayanıklı fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, daha şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve esasparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Ongun gür ab tüketin. Sutaş, eklemlere hamil sağlamlar. Bu yüzden her çağ en azca 8 çamçak ab yürekmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabilinden ali kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve meyve tüketin. Kemik sağlamlığı yürekin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri ali olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli alımı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını bakmak yürekin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein itibarıyla zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla zengin olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer yürekin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu yürekin, kemiklere hamil olur. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şhizmetkinliğe de bol hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara için meyve ve sebze itibarıyla zengin beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.